750 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Adı Gibi Yeşillendirir Hayatı Yeşil Çay

02-05-2023 09:26
Adı Gibi Yeşillendirir Hayatı Yeşil Çay

Pek çoğumuz siyah ve yeşil çayın farklı bitkilerden geldiğini düşünürüz ancak aksine bu iki çay türü esasında kardeştir. Her ikisi de camellia sinensis bitkisinden elde edilen bu çayları ayıran şey işlenme süreçlerindeki farklılıktır. Yeşil çay çok az oksidasyon işleminden geçerken siyah çay daha yüksek düzeyde oksidasyona tabi tutulur. Bu prosedür ise yeşil çayın içeriğindeki antioksidanları ve diğer faydalı bileşenleri siyah çaya göre daha fazla korumasını sağlar. Yeşil çayın siyah çaya oranla çok daha faydalı ve sağlıklı bulunmasının sebebi de işte budur. İşlenme şeklindeki bu farklılık ayrıca yeşil çayın siyah çaya göre daha açık renkte olmasına sebep olur. Siyah çayın tat ve aromasının yeşil çaya göre daha güçlü olmasının nedeni yine oksidasyon sürecindeki farklılıktan kaynaklanır. Özetle yeşil çay sağlıklı yaşamı seven kardeş, siyah çay ise keyfetmeyi seven kardeş diyebiliriz.  

 

Kalbinize de Beyninize de İyi Gelen Bir Dost

 

Bitkisel çaylarla henüz yeterli tanışıklığı sağlayamamış kişilere yeşil çayın namı abartılmış gibi gelebilir. Diyet listelerine giren, doktorlar tarafından bazı hastalara önerilen, güzellik reçetelerinde yer alan, rahatlama ritüellerinden biri haline gelen bu çaya hayatında yer açanlar ise onun ne kadar övülse az olacağını düşünür. Neden mi? Bedensel sağlıktan mental zindeliğe ve güzelliğe çok farklı alanlarda kaliteli yaşamı destekler de ondan.

 

Yeşil çay kötü kolesterolü düşürür, kalp sağlığını destekler, açlık kan şekerini düşürür. Güçlü antioksidan içeriği sayesinde bazı kanser türlerine karşı koruyucudur. Beyin hücrelerine dost bir içecek olan çayın mental sağlığa da olumlu etkileri vardır. Kilo vermek isteyenler için ideal bir destekleyici olan yeşil çayın yağ yakmayı kolaylaştırdığı düşünülmektedir. Vücuttaki zararlı maddelerin atılmasını sağlayan ve sindirim sistemini düzenler ve bu özelliği sayesinde en etkili detoks içeceklerinin başında gelir.

 

Diyabet, kalp ve damar hastalıklarında olumlu etkileri bilinen yeşil çayın saydığımız etkilerinden faydalanmak için düzenli tüketilmesi gerekmektedir. İstenen etkinin sağlanması için günde 2-3 fincan tüketilmesi önerilir yine de doktor tavsiyesi ile alınması gerekmektedir. Özellikle kronik rahatsızlığı olanlar ile hamilelerin doktor tavsiyesini göz ardı etmemesi önemlidir.

 

Her ne kadar bitkisel çaylar doğanın sunduğu çok değerli şifa kaynakları olsa da onlardan sihirli değnek gibi bir anda ve tek başına hayatımızı değiştirmelerini bekleyemeyiz. Yeşil çay da diğer bitkisel çaylarda olduğu gibi düzenli beslenme ve spor gibi sağlıklı yaşam tarzının bir parçası olursa beden üzerinde olumlu etkilere sahip olabilecektir. Yani kalp sağlığını desteklemesi için de kilo kaybını hızlandırması için de beslenme, uyku ve spor gibi faktörlerin düzenli ve dengeli olması gerekir.

 

Ruha Zindelik, Cilde Güzellik Verir

 

Yeşil çay rahatlamak için birebirdir. Elinize aldığınız bir fincan yeşil çay, gününüze zindelik katarken huzuru da yanında davet eder ve gevşemenize yardımcı olur. Konsantrasyonu arttırıp depresyona karşı önerildiği bilinmektedir. Önemli bir işe odaklanmanız gerektiğinde ya da hayat enerjinizin düştüğünü hissettiğiniz zamanlarda, kendinize bir çay yapın ve aldığınız her yudumun rahatlatıcı, tazeleyici etkisini hissedin.

 

İşlenme şeklinden dolayı içeriğindeki faydalı bileşenleri büyük ölçüde koruyan yeşil çay cilt üzerinde de son derece olumlu etkileri vardır. Cilt hücrelerinin yenilenmesini destekler, yaşlanmayı geciktirici etkiye sahiptir. Kırışıklıklar üzerinde olumlu etkisi vardır, cildin nemini korur, elastikiyetini artırır. Bu nedenle pek çok cilt bakım ürünü, içeriğinde yeşil çaya yer verir. Göz hastalıklarına karşı da koruyucu ve iyileştirici etkileriyle öne çıkıyor, göz çevresi ve altındaki morluklar için kullanılabilir. İster çay yapıp için ister tonik olarak direkt cildinize uygulayın, yeşil çayın cildinize sunduğu güzellikten mutlaka faydalanın.

 

Yeşil Çayı Nasıl İçmeli?

 

Her ne kadar faydalarıyla bitki çayları dünyasının gözdesi olsa da kimileri tadına alışamadığı için bu şifa kaynağına mesafeli durabiliyor. Onlara tavsiyemiz önyargılarınızı yavaşça bir kenara bırakın ve hayata dost bu faydalı içeceğe biraz daha şans tanıyın. Çünkü alışamadığını söyleyenler bile o tadın zamanla müptelası olabiliyor. Tat meselesini halletmek için zamanı beklemek istemeyenler ise çaylarını farklı aromalarla destekleyebilirler. Bunlardan ilk akla geleni limon ve tarçın olacaktır. Taze meyvelerin çayla eşleşmesinden hoşlananlar ise ayva, elma ve hatta ananas gibi meyvelerden yardım alabilir. Ayrıca naneyle yakaladığı uyumu da denemenizi mutlaka tavsiye ederiz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.