750 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Güçlü Çocuklar Ballı Olur!

02-05-2023 09:21
Güçlü Çocuklar Ballı Olur!

Halk arasında aşırı şanslı olan kişilere “ballısın” deriz. Bu sözün doğruluğunu kanıtlayan bir gerçek var: bal ile büyüyen çocuklar “çok ballı” oluyor. Neden mi? Cevap çok açık, balın özellikle gelişim çağındaki çocuklarda büyüme ve gelişme hızlarında oldukça olumlu etkileri bulunuyor. Ancak uzmanlar balın tüketimini bebeklerde 12 aylık olduktan sonra önermektedir. Bunun nedeni ise içeriğinde “clostridium botulinum” adlı bir sporun bulunmasıdır. Bu bakteri türü, 1 yaşından önceki bebeklerde gıda zehirlenmesine neden olabilir.  

 

Gelelim balın içinde bulunan bileşenlere. Bal, levüloz ve dekstroz denilen iki şeker türünden oluşmaktadır. Bu şekerler sindirim sisteminde kolayca kana karıştığı için hemen enerji verir. Bunun yanı sıra balın içeriğinde bulunan protein, vitamin ve mineraller bağışıklığı güçlendirmektedir.

 

Protein açısından zengin olan balın içeriğinde kolesterol bulunmamaktadır. Bu sebeple de diğer hayvansal proteinlerden ayrılmaktadır.

Bal, çocuklarda doğal iştah açıcıdır. Gelişim çağındaki çocuklarda özellikle çam balı, demir eksikliğinin giderilmesinde kullanılır.

 

Okul çağındaki çocuklarda konsantrasyon eksikliklerine karşı dinçlik verir. Algılamada yaşanan zorlukları kolaylaştırır.

 

Balın bağırsak mikroflorasını düzenleyici etkileri vardır, bu da kabızlık gibi bağırsak problemlerini iyileştiricidir. Bal aynı zamanda yara ve iltihaplara karşı da doğal tedavi edici olarak çocuklarda da kullanılmaktadır.

 

Güne Zinde Başlayan Çocuklar

 

Ballı süt karışımı çocukların kahvaltısında sıklıkla tercih edilen lezzetli bir başlangıçtır. Çocukların güne zinde başlaması açısından oldukça besleyicidir. Üstelik bu karışım, öksürük ve boğaz ağrısına karşı bilinen en eski korunma yöntemlerinden biridir. Güne ballı süt ile başlamak, tokluk hissi verir. Sütün içerisine yapay şekerler yerine bal eklemek, ayrıca balı sevdirecek yöntemlerden biridir.

 

Balı tatlandırıcı olarak diğer meyve sularıyla da kullanabilirsiniz. Özellikle bitki çaylarını bal ile tatlandırarak çocukların bağışıklığına katkı sağlayabilirsiniz.

 

Boğaz enfeksiyonlarına karşı çocuklarda uygulanan bir diğer ballı tarif ise bal ve limon karışımı. Sulandırıp şurup kıvamındaki bu karışım doğal bal ile bir çorba kaşığı limonu suda eriterek hazırlanıyor. Çocuklar için hem tedavi edici hem de enfeksiyonlara karşı koruyucu olarak güvenle kullanılabilir.

 

Çocuklarda bal kullanımı için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Bazı çocuklarda alerji yapabileceği gibi doğal olmayan ballar da suni şeker oranı nedeniyle gelişimini olumsuz etkileyebilir. Herhangi bir olumsuz durumda doktorunuza danışarak durumu takip edin. Doğal bal için sertifikalı ve analizi yapılmış balları tercih etmeliyiz. Doğal olmayan şeker katkılı bal tüketirken hem kendimiz için hem de çocuğumuz için risk oluşturduğunu unutmayalım.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.